Reptes socials


El proper 25 de novembre els santfeliuencs estem davant d’una oportunitat històrica. Tenim la possibilitat de dir alt i clar, amb el nostre vot, que volem seguir convivint amb la resta d’Espanya, que apostem clarament per seguir sent part de la Unió Europea i que el més important és, avui, treballar i dedicar tots els nostres esforços a sortir de la crisi.

Estem patint una de les pitjors crisis econòmiques de la història, la qual exigeix que tots, però molt especialment els responsables polítics, donem el millor de nosaltres mateixos per retornar a la societat catalana al camí de la prosperitat, la llibertat i el desenvolupament que mai hauria d’haver abandonat.

La Generalitat gestiona un pressupost de 40.000 milions d’euros i ha estat una opció de CiU no destinar més diners a polítiques socials mentre es continuen gastant diners en ambaixades, en subvencions identitàries o en canals de televisió pública. Una quarta part d’aquest pressupost el gasten empreses de titularitat pública. Som la Comunitat Autònoma amb més administracions públiques i també amb més fundacions i empreses públiques ineficients.

Alguns, de manera irresponsable, diuen que hem d’avançar per un camí desconegut, plantejant preguntes sense resposta. Nosaltres, des del Partit Popular Català, proposem a tots els catalans i catalanes un camí segur, de llibertat i progrés. És el camí de la creació de llocs de treball i de garantia del nostre Estat del Benestar. El nostre projecte és comú i compartit. És per això que el Partit Popular Català porta en el seu programa un punt per elaborar una nova llei del dret a l’habitatge i un nou pla català d’habitatge, adaptat als temps de crisi, que faciliti l’accés i detecti les autèntiques necessitats d’accedir a l’habitatge que té la població, a curt, mitjà i llarg termini, per implementar un política ordenada que doni respostes als reptes de futur. La promoció d’habitatges de lloguer a un preu assequible. També agilitzarem els tràmits administratius per al seu accés. També tenim present el fracàs escolar i lluitarem en contra avançant les actuacions en aquest àmbit a l’educació primària, establint uns majors controls en el procés d’aprenentatge de l’alumne amb especial èmfasi en les assignatures instrumentals bàsiques. Impulsarem un model educatiu trilingüe, introduint l’anglès com a llengua vehicular conjuntament amb el català i el castellà. Promourem al Parlament de Catalunya la constitució d’una nova comissió d’investigació per esclarir les irregularitats en la contractació i en la gestió de determinats consorcis sanitaris i de l’Institut Català de la Salut amb empreses del sector privat, ja que les eleccions anticipades han dissolt totes les comissions d’investigació. Derogarem l’euro per recepta que paguen els catalans en els seus medicaments. Treballarem per evitar la utilització abusiva i fraudulenta del nostre sistema de salut per part de persones estrangeres que practiquen el «turisme sanitari» i altres abusos. Revisarem la reordenació dels serveis d’atenció urgent portada a terme per cada àmbit territorial de salut com a conseqüència de la contenció de la despesa i reduirem l’impacte de l’ajust pressupostari que afecta els centres d’atenció primària i els consultoris locals.

Aquests són un petit exemple del 31 punts del nostre programa que vol una societat més justa


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: