No es pot parlar de legitimitat democràtica quan s’inicia un procés que no és legal ni, per tant, democràtic

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat avui, en referència a la resolució pactada entre CiU i ERC, que “no es pot parlar de legitimitat democràtica quan s’inicia un procés que no és legal ni, per tant, democràtic”. Per a Sánchez-Camacho, “la declaració unilateral de sobirania de Mas, Duran i Junqueras equival a una declaració d’independència i suposa la major provocació i el major desafiament a la història, a la convivència i a la legalitat”. Així mateix, ha assenyalat que “és una declaració contradictòria que apel·la al marc legal per després saltar-se’l, perquè està fora de la llei, de l’Estatut, la Constitució i l’estat de dret”. En aquesta línia, ha advertit a Mas que “en el moment en el que excedeix les seves competències, allò que fa es converteix en il·legal”.
Tanmateix, Sánchez-Camacho ha manifestat que “aquesta declaració és un exercici de cinisme, de sectarisme i d’hipocresia política”. Per a la presidenta, “tot és un gran simulacre de diàleg: es parla de declaració per vies democràtiques i per començar no s’ha fet arribar a dos grups parlamentaris que ho han hagut de conèixer pels mitjans de comunicació i que també representen al poble de Catalunya”. També ha criticat el fet que “aquesta declaració demostra que Mas, Junqueras i Duran no volen el dret a decidir, perquè ells ja han decidit pels catalans”.
La presidenta del PPC ha assegurat que “a més de la transcendència política, aquest és un missatge negatiu per a l’economia catalana, perquè la inestabilitat política suposa pèrdua d’inversions, suposa perjudicis per a la recuperació i disminució d’oportunitats”. Segons Sánchez-Camacho, “si volem avançar en la integració europea per sortir de la crisi econòmica, no es poden promoure declaracions que suposin desintegració. És el moment de sumar esforços per a la recuperació econòmica”. “El tripartit entre Unió, Esquerra i Convergència tindrà un cost elevadíssim per a la butxaca dels catalans, amb pèrdua d’inversions, de llocs de treball i més impostos”, ha afegit.
Sánchez-Camacho també s’ha referit al president d’Unió i ha assegurat que “Duran ha perdut tota credibilitat i tota capacitat d’interlocució. Ja se li han acabat totes les coartades a Duran, tant en l’àmbit polític com en el judicial”. “Pel que fa a la declaració de sobirania, té una última oportunitat per ser coherent, fent que els seus 13 diputats al Parlament hi votin en contra”.
CAS PALLEROLS
Per altra banda, la presidenta del PPC ha afirmat que “l’actitud de Duran, d’amagar-se i no dimitir, és una actitud covarda”. Per a Sánchez-Camacho, “hi ha un fet objectiu reconegut en la sentència de conformitat: Unió Democràtica es va finançar il·legalment a través de fons públics dirigits a la formació d’aturats”. “Tots, i Duran Lleida també, som presoners de les nostres paraules i amos dels nostres silencis. Si va anunciar la seva dimissió, ha de donar la cara, demanar perdó i dimitir”, ha constatat.
Per a la presidenta del PPC, “Duran pretén desvincular Unió d’aquest cas, però jo vull saber qui va autoritzar el pagament de les nòmines de treballadors d’Unió o el pagament de les despeses de campanya amb fons destinats a la formació d’aturats, perquè és una indecència política i més en els moments que estem vivint. A més, si no tenen res a veure amb aquest cas, què fa Unió pagant les multes dels implicats?”.
POSSIBLE IMPUTACIÓ D’ORIOL PUJOL
Finalment, Sánchez-Camacho ha assenyalat que “esperarem a veure si es concreta la imputació d’Oriol Pujol pel cas de les ITV per valorar aquesta informació, però en aquest cas, com en tots els casos de corrupció, s’ha d’arribar fins al final”. Tot i això, ha assegurat que “ara molts catalans estan entenent les presses d’Artur Mas per avançar les eleccions quan no tocava, les seves maniobres per desviar l’atenció, però la justícia és inexorable i igual per a tots”. 

Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: