El PPC té un projecte polític per ser l’alternativa responsable i moderada a CiU

La presidenta del Partit Popular Català i candidata a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que “el PPC té un projecte polític per ser alternativa responsable i moderada a CiU. Un projecte basat en la transparència i la concòrdia per aconseguir benestar i prosperitat”. En aquest sentit, ha explicat que el programa que el PPC oferirà als catalans “contindrà mesures econòmiques, laborals  i socials per afrontar la crisi econòmica, un nou sistema de finançament que atorgui més recursos a Catalunya i  una millor gestió de la despesa pública basada en la transparència”.
 
CATALUNYA FORA DE LA UNIÓ EUROPEA
La presidenta del PPC ha assenyalat la seva “preocupació pel desafiament rupturista de CiU, que no garanteix la convivència i posa en perill el futur dels nostres fills”. Així, ha explicat que “segons Mas, la independència convertiria Catalunya en un estat ideal, en una mena d’Arcàdia utòpica i feliç on la crisi econòmica no existiria i tots els nostres problemes se solucionarien a l’instant”. Sánchez-Camacho ha assegurat que “no diuen la veritat. La separació d’Espanya ens portaria a una crisi econòmica més profunda, que produiria cinc crisis afegides: la crisi de l’euro, la crisi del finançament, la crisi del deute públic, la crisi comercial i la crisi social”.
 
Tanmateix, la presidenta del PPC ha explicat que “Mas diu que Catalunya pot decidir unilateralment separar-se d’Espanya i passar a ser un estat de la Unió Europea. Alex Salmond, en qui tant s’emmiralla Mas, va dir que tenia estudis jurídics que confirmaven aquesta tesi, i ara està sent investigat per mentir”. En aquesta mateixa línia, ha explicat que el Foreing Office britànic ha esta molt clar sobre una hipotètica separació d’Europa: sortiria d’organismes internacionals i n’hauria de tornar a sol·licitar l’entrada (UE –amb unanimitat dels estats membres-, Banc Mundial, OTAN, Nacions Unides…) i perdria l’enorme influència que té al món gràcies a la seva pertinença al Regne Unit. “El mateix li passaria a Catalunya”, ha conclòs.   
 
REFORMA DEL FINANÇAMENT I DE L’ESTAT AUTONÒMIC
Sánchez-Camacho ha explicat que “som ambiciosos i volem que Catalunya sigui referent d’un nou model econòmic del sud d’Europa”. En aquesta línia, ha explicat que “igual que el Govern del Partit Popular està fent reformes importants per treure’ns de la crisi econòmica, cal fer una reforma d’àmbit institucional: cal reformar el model autonòmic partint d’un autonomisme diferenciat –en les que les comunitats que així ho vulguin puguin renunciar a determinades competències- que el faci més equilibrat i eficient, evitant duplicitats i disfuncions”.
 
Així mateix, ha apostat per “una reforma del sistema de finançament, per tal que aquest sigui just, modern i ambiciós”. La presidenta del PPC ha explicat que “volem un sistema amb corresponsabilitat fiscal, amb capacitat normativa àmplia i on Catalunya gestioni una major cistella d’impostos”. Segons Sánchez-Camacho, “nosaltres som els únics que estem parlant de principi d’ordinalitat, per tal que Catalunya no baixi de rànquing del nivell de rendes després de pagar els impostos i rebre les transferències; i només nosaltres estem parlant de principis com la solidaritat limitada i finalista”. “A més, considerem que aquesta millora del sistema de finançament ha de servir perquè ho notin les butxaques dels ciutadans, perquè el que no pot ser és que es deixi de pagar a les farmàcies o als concerts educatius i socials, mentre es mantenen despeses i subvencions supèrflues”, ha afegit.
 
Respecte la gestió d’aquests recursos per part del Govern de CiU, la presidenta del PPC ha assegurat que “mentre el Govern d’Espanya treballa permanentment per aconseguir la remuntada econòmica, mentre tots els nostres esforços estan centrats en guanyar competitivitat, generar ocupació i pagar el que devem, Artur Mas dóna com a resposta l’abdicació, la deixadesa i la dimissió per tapar la seva incompetència”. En aquest sentit, ha explicat que “el Govern de CiU ha demostrat la seva incapacitat manifesta per aturar el dèficit, que difícilment se situarà en el 1.5%; la seva incapacitat per aconseguir finançament a un preu raonable i la seva incapacitat per frenar l’avenç de l’atur, que ja ha arribat a 840.000 catalans”.
 
TRANSPARÈNCIA
Per altra banda, la candidata del PPC ha assenyalat que “malgrat que ara alguns reclamen una reforma de la Constitució a corre-cuita, en gairebé trenta anys de governs d’uns i altres no han estat capaços d’aprovar una llei electoral”. Sánchez-Camacho s’ha compromès a portar a terme “un sistema electoral a l’alemanya que combini la màxima proporcionalitat amb unes circumscripcions uninominals que apropin els diputats als seus electors i permeti un major rendiment de comptes

Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: