La prioritat de Mas és treure’ns d’Espanya, no la recuperació econòmica

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que la prioritat del president de la Generalitat, Artur Mas, “és treure’ns d’Espanya, no la recuperació econòmica”. En aquest sentit, ha afirmat que “Mas ha convocat eleccions després de menys de dos anys de govern perquè és incapaç de trobar solucions per a la recuperació econòmica i ha decidit portar-nos a un camí sense retorn amb la separació d’Espanya quan li sigui possible”.
La presidenta del PPC ha assenyalat que “els catalans hem de reaccionar, hem de demanar estabilitat i unitat per sortir de la crisi; els catalans que també ens sentim espanyols hem d’evitar que CiU porti el trencament a la societat catalana i a la ruptura amb Espanya i la Unió Europea, que només ens pot portar a anys molt durs i un futur molt negre”.
CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS
Tanmateix, Sánchez-Camacho s’ha referit a la Conferència de Presidents Autonòmics que se celebrarà demà i ha demanat a Mas que, “encara que hi vagi com a president en funcions, ho faci amb disposició constructiva i dialogant”. “El seu paper no és fer campanya aprofitant el fòrum de presidents, sinó intentar consensuar acords i projectes en comú per a la recuperació econòmica”.
CATALUNYA, FORA DE LA UNIÓ EUROPEA
Per altra banda, la presidenta del PPC –preguntada per les declaracions de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding– ha aclarit que “la dura realitat és que una Catalunya separada d’Espanya quedaria fora de la Unió Europea i quan es parla tan alegrement d’independència també s’han d’explicar les seves conseqüències”. “Jo recomanaria que es consultin els tractats internacionals i els tractats de la Unió Europea i es digui la veritat del que pot passar”, ha afegit.
 
En aquesta línia, ha afirmat que “un país que es separa d’un estat membre de la Unió Europea queda automàticament exclòs de la UE i per ingressar l’han d’acceptar els 27 països membres per unanimitat, prèvia aprovació de la Comissió Europea i el Parlament Europeu”. Sánchez-Camacho ha citat, així mateix, dos articles del Tractat de Funcionament de la Unió Europea: l’article 4, que explica que la Unió Europea respectarà les accions i l’autonomia de l’Estat per garantir la seva integritat territorial ( “la Unió respectarà la igualtat dels estats membre davant els Tractats, així com la seva identitat nacional, inherent a les estructures de fonamentals polítiques i constitucionals d’aquests, també pel que fa referència a la autonomia local i regional. Respectarà les funcions essencials de l’Estat, especialment les que tenen per objecte garantir la seva integritat territorial…”) i l’article 20, que justifica que si un a regió deixa de pertànyer a un Estat membre, els seus ciutadans no només perden la nacionalitat de l’Estat membre, sinó també la ciutadania europea (“Serà ciutadà de la Unió Europea tota persona que ostenti la nacionalitat d’un Estat membre. La ciutadania de la Unió s’afegeix a la ciutadania nacional sense substituir-la”).
 EL PSC, UN PARTIT ACOMPLEXAT I SENSE PROJECTE
Finalment, la presidenta del PPC ha afirmat que “el PSC ja té candidat, però no té un projecte clar ni és alternativa de ningú”. En aquest sentit, ha assenyalat que “Pere Navarro lidera un partit acomplexat i que sembla que té al·lèrgia a relacionar-se amb el concepte d’Espanya i els seus símbols”. Per a Sánchez-Camacho, “la tercera via del PSC ja neix morta, amb una proposta federal que els seus ja li van negar al llavors president, Pasqual Maragall”. “Un partit com el PSC, que ha estat soci d’ERC al tripartit, no té credibilitat per presentar un projecte de creació d’ocupació i un projecte compartit de Catalunya amb la resta d’Espanya”, ha conclòs.

Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: