Sánchez-Camacho: “Ara és el moment de sumar i treballar colze a colze per aconseguir la recuperació econòmica”

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat avui que “ara és el moment de sumar i treballar colze a colze per aconseguir la recuperació econòmica”. Sánchez-Camacho –que ha fet aquestes declaracions després de la reunió entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas- ha assegurat que “els problemes i les preocupacions dels catalans són els mateixos que les dels conjunt dels espanyols i generar divisió o anar cadascú pel seu compte només servirà per agreujar-los”. En aquest sentit, ha demanat “realisme” a Artur Mas: “no és el moment d’aventures ni d’incerteses polítiques o de trencaments constitucionals. El que cal es lleialtat, treball conjunt i donar suport a l’agenda reformista del Govern d’Espanya”.
Respecte al pacte fiscal, la presidenta del PPC ha assenyalat que Mariano Rajoy ha plantejat a Mas “una serena oposició al concert econòmic i una sincera invitació al diàleg per millorar el sistema de finançament quan correspongui, dins de la Lofca i des de la multilateralitat i el consens de totes les comunitats autònomes”. Per a Sánchez-Camacho, “no hem d’oblidar que el sistema de finançament vigent va rebre el suport de l’anterior govern tripartit, va ser aprovat el 2009 i és revisable a partir del 2014”. “La situació financera s’ha agreujat per la caiguda dels ingressos i per això el fonamental és la recuperació econòmica”, ha afegit.
Així mateix, la presidenta del PPC ha assegurat que “el Govern d’Espanya està compromès amb el funcionament de les comunitats autònomes i garanteix la seva liquiditat econòmica”. En aquesta línia ha explicat que “Catalunya ha rebut de manera addicional durant el 2012 un total de 6.260 milions d’euros i s’acollirà al Fons de Liquiditat Autonòmic per un valor de 5.023 milions d’euros, el que suposa al voltant d’11.300 milions d’euros de diners afegits al finançament”.
ELECCIONS ANTICIPADES
Finalment, Sánchez-Camacho s’ha referit a la possibilitat d’un avançament electoral i ha assenyalat que “no hi ha res seriós que justifiqui ara, després de només dos anys de govern, unes eleccions anticipades, que només poden portar inestabilitat i incertesa econòmica”. “Ara el que cal és responsabilitat, estabilitat i serietat, el que ha demostrat el PPC des del principi de la legislatura, donant suport al Govern en les mesures dirigides a controlar el dèficit i reactivar l’economia”, ha afegit.
Segons al presidenta del PPC, “si Artur Mas convoca ara eleccions certificarà el fracàs del seu projecte de govern i de la geometria variable”. En aquesta línia, ha recordat que CiU compta amb 62 diputats al Parlament de Catalunya i el que hauria de fer en el debat de política general que celebrarem la propera setmana és presentar un veritable pla de govern per portar Catalunya a la sortida de la crisi”. “Si pretén convertir el ple en un nou debat sobre el pacte fiscal, s’equivocarà i demostrarà que només té com a objectiu amagar la ineficàcia de les seves polítiques”, ha conclòs.

Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: