Roda de portaveus. Novembre 2016

radio-sfAqui podeu escoltar el programa de Roda de Portaveus del mes de novembre on es va debatir sobre pressupost general per 2017 i les ordenances fiscals.

El Partit Popular ens vam abstenir a tots dos punts. Les ordenances fiscals s’han de votar en conjunt i havia cose positives com la baixada del tipus impositiu del IBI general tal i com vam presentar al juliol en l’acord amb ICV, PSC i V’s. També estem a favor d’introduir la fiscalitat verda fent bonificacions a l’impost de circulació per vehicles ecològics. Però a la vegada no ens agrada la pujada de la taxa de residus, i no tant per l’import que al final són 3,8 € al any, sino per ser una taxa lineal que no te en compte les persones que viuen a cada habitatge i no és la mateixa quantitat de residus que pot generar una persona que visqui sola o una familia de 4 membres. Tampoc estem d’acord amb la pujada del IBI al 10% de locals comercials que tenen el valor catastral més alt. Creiem que això va en contra del comerç a la nostra ciutat i pot ser una mesura disuasòria per grans comerços que puguin pensar obrir a la nostra ciutat. Les grans empreses tenen equips econòmics que s’ho miren tot, i si veuen que a 10 km poden tenir un local amb beneficis fiscals no pensaran obrir negocis a Sant Feliu. 

Els pressupostos també van tenir una abstenció, en aquest cas no vam votar en contra com si vam fer per els pressupostos del 2015 i 2016 ja que nosaltres sempre hem demanat tres coses: baixada del IBI, baixada de despeses i un pressupost no expansiu. Aquestes tres condicions es donen en el pressupost del 2017, però no volem votar a favor d’uns pressupostos que no són nostres. Això només es una línia de treball que durant l’any es va modificant i donar un vot positiu per nosaltres és donar un xec en blanc que després no podrem fiscalitzar.

També ens agradaria fer esment sobre el Pla de Rescat Social i d’Habitatge ja que el Partit Popular vam ser els únics que vam votar abstenció. Estem totalment a favor de l’objectiu que persegueixen, però encara no hem treballat. Quan nosaltres fem les nostres propostes i sentim els documents propis votarem a favor sens dubte.


Posted

in

,

by

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: