El PP aconsegueix incloure la convocatòria de 500 places de Mossos

villagrasaEl diputat del Partit Popular Català Alberto Villagrasa ha celebrat avui l’aprovació d’una moció del PPC que obliga el Govern de la Generalitat a incloure en els pressupostos de la Generalitat per l’any 2017, la convocatòria de 500 noves places d’agents dels Mossos d’Esquadra anunciada, “per tal cobrir les baixes existents des de l’any 2011 i assolir l’objectiu de 19.000 Mossos d’Esquadra el més aviat possible”.

Tanmateix, gràcies a la moció, el Govern haurà d’elaborar un catàleg amb la relació de llocs de treball de la segona activitat per als agents del Cos dels Mossos d’Esquadra, de tal manera que aquests llocs de treball tinguin relació amb tasques dins del cos i que, tot i la segona activitat, es puguin realitzar. Villagrasa ha destacat també que s’haurà d’estudiar la viabilitat de dotar a la Direcció General de Policia d’una bossa d’hores extraordinàries per tal de cobrir les necessitats extraordinàries atenent a la situació pressupostària actual.

El diputat ha remarcat un altre dels punts aprovats de la moció que farà que el Govern revisi i faci complir els convenis existents amb les policies locals per a estudiar la possibilitat de compartir funcions en matèria de seguretat entre ambdós cossos en aquells municipis en els que les necessitats de seguretat ho requereixin.

Per acabar, el Govern haurà de convocar, abans de finalitzar 2017, la Junta de Seguretat prevista en l’article 164.4 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, per tal d’assegurar la coordinació de les polítiques de seguretat i l’activitat dels diferents cossos policials que desenvolupen llurs funcions a Catalunya, establint-hi els mecanismes de bescanvi d’informació i revisant els protocols de col·laboració.


Posted

in

by

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: