La Junta de Seguretat de Catalunya no es reuneix des de fa més de tres anys

La presidenta del PPC i candidata a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha denunciat avui que “la Junta de Seguretat de Catalunya no es reuneix des d’abril de 2009, és a dir, el govern de Catalunya fa més de tres anys que no reuneix el principal organisme de coordinació de la seguretat dels catalans”. En aquest sentit, ha afirmat que “aquesta situació és molt greu i demostra que CIU i en aquet cas, el conseller Puig, no han tingut com a prioritat la coordinació i l’optimització de totes les forces i cossos de la seguretat per millorar el servei que es dona als catalans i a les catalanes”.
Per la presidenta del PPC, això demostra que durant l’última legislatura “CIU no s’ha preocupat dels problemes reals dels catalans i ara l’únic que els preocupa és aconseguir la majoria absoluta per portar a terme un projecte de separació i trencament amb Espanya”. Mentrestant, ha dit, “nosaltres sí ens preocupem dels problemes reals dels catalans i per això hem actuat amb rigor i amb fermesa, aplicant la llei per la lluita contra la inseguretat ciutadana i modificant el codi penal per incorporar la pena de presó permanent revisable per lluitar contra la inseguretat i mantenir la fermesa de les aplicacions de les sancions penals”.
En una visita al barri de Ca n’Anglada de Terrassa, Sánchez-Camacho ha explicat que “a Catalunya tenim manca de recursos policials, el conseller Puig passarà a la història com el conseller que mai ha aprovat una promoció dels Mossos d’Esquadra” En aquesta línia ha afirmat que “per al PPC, una prioritat és fer les promocions de 1.400 Mossos d’Esquadra per arribar als 18.400 que necessita Catalunya. Mentrestant, CIU porta al seu programa electoral que els Mossos estiguin al servei del projecte separatista de CIU, que agafin totes competències reservades a l’Estat”.
Entre les altres propostes del Partit Popular Català en matèria de seguretat, la presidenta del PPC ha explicat que “impulsarem un pla de coordinació de totes les forces i cossos de seguretat, incloent les policies locals. El primer que faríem seria convocar la Junta de Seguretat de Catalunya i les juntes de seguretat locals del municipis que la tinguin”.
D’altra banda, Sánchez-Camacho ha explicat que “volem proposar una llei de civisme i de seguretat catalana, que estableixi controls i sancions administratives contra les actuacions incíviques i que serveixi per garantir la  convivència”.
A més, “el PPC presentarà un pla de xoc per als barris amb dificultats i conflictius, que serveixi per garantir que tots els veïns compleixen amb les seves obligacions administratives, cíviques, d’higiene i de convivència. Per això es farà un estudi de les zones de Catalunya que ho necessitin per a què s’eviti la conflictivitat i podem reduir l’increment de l’incivisme”, ha conclòs.

Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: